Gedragsregels

Volleybalclub Surhuisterveen (VCS) wil er alles aan doen om een gezellig en sportief klimaat te creëren voor haar leden, maar ook voor trainers, coaches, scheidsrechters, tegenstanders en publiek. Om dit te bewerkstelligen zijn gedragsregels opgesteld voor de leden van VCS die in lijn zijn met de gedragscode van de Nevobo.

Globale regels

Als VCS willen we dat iedereen zich thuis voelt binnen de vereniging. We vragen onze leden daarom alle andere leden, maar ook bezoekers, zowel tijdens het volleyballen als erna, met respect te behandelen. Geweld (verbaal of non-verbaal) is onacceptabel, net als beledigingen en onbehoorlijk taalgebruik.

Als lid van VCS ben je het visitekaartje van de vereniging. Leden dienen zich dan ook zo te gedragen bij uit- en thuiswedstrijden. Als lid van VCS heb je respect voor je tegenstander.

Van ieder lid wordt verwacht dat hij rekening houdt met de grenzen van anderen. De vereniging moet immers voor iedereen een veilige en plezierige plek zijn.

Seksueel ongewenst gedrag is onacceptabel. Wij verwachten dat ieder lid zich hiervan weerhoudt.

Van ieder lid wordt verwacht dat hij zich op wat voor manier dan ook inzet voor de vereniging.

Ten slotte, VCS zou VCS niet zijn als er geen vrijwilligers waren. Houd rekening met het feit dat elke vrijwilliger zijn taken uitvoert in zijn vrije tijd. Als er een fout wordt gemaakt, is begrip wenselijk.

Praktische regels

Trainingen

VCS heeft teams die trainen en teams die niet trainen. Wanneer je bent ingedeeld in een team dat wel traint, wordt het volgende van je verwacht:

-         je bent elke dinsdagavond aanwezig om te trainen;

-         je zet je voldoende in tijdens de training;

-         je toont respect voor de trainer en volgt zijn aanwijzingen op;

-         bij ziekte meld je je uiterlijk voor 12:00 uur af; en

-         bij andere verplichtingen meld je je uiterlijk de maandag voor de training af.

Van trainers wordt verwacht dat zij het spelplezier van het team bevorderen, alsmede hen volleybaltechnieken bijbrengen. Zij dienen elke speler met respect te behandelen.

Maak als team voorafgaand aan het seizoen afspraken over de trainingen (bijv. bij hoeveel afmeldingen gaat een training niet meer door?).

Wedstrijden

Wanneer je namens VCS competitie speelt (Nevobo- of dorpencompetitie) wordt het volgende van je verwacht:

-         je toont respect voor de scheidsrechter en tegenstander;

-         je volgt de aanwijzingen van je coach op;

-         je draagt de clubkleding (wedstrijdshirt, zwart broekje, bij voorkeur zwarte kniebeschermers);

-         je zet je volledig in tijdens de wedstrijd;

-         je toont respect voor je teamgenoten;

-         bij ziekte meld je je uiterlijk voor 9:00 uur af bij de coach en het team; en

-         bij andere verplichtingen meld je je uiterlijk de week voor de wedstrijd af bij de coach en het team.

Maak voor het seizoen begint afspraken binnen je team over te dragen wedstrijdkleding (bijv. wel of geen lange sokken?), de manier van spelen (sociaal spelen of voor de winst?) en verwachtingen na de wedstrijd (wel of niet nazitten).

Nazitten wordt vanuit het bestuur van harte aanbevolen om de wedstrijd na te beschouwen, maar ook om het teamgevoel te versterken.

Fluiten

Van ieder seniorenlid dat speelt in de Nevobo-competitie wordt verwacht dat diegene minimaal één wedstrijd per seizoen fluit. Tijdens de wedstrijd wordt verwacht dat je:

-         je eerlijk en objectief opstelt;

-         je houdt aan de spelregels zoals opgesteld door de Nevobo;

-         in het bezit bent van een geldend spelregelbewijs/scheidsrechtersdiploma; en

-         je het spelplezier bevordert.

Mocht je niet in het bezit zijn van een geldend spelregelbewijs of scheidsrechtersdiploma, dan ben je zelf aansprakelijk voor de boete.

Meldingen

Mocht je (seksueel) ongewenst gedrag constateren of merken dat er afgeweken wordt van de gedragsregels, neem dan contact op met iemand van het bestuur. 

 
 
 
E-mail
Info